Αναζητηση Ιστοχωρου μας:

Διαδίκτυο και παιδιά.


Το διαδίκτυο και κάθε νέα τεχνολογία, έχει καλή και κακή χρήση. Τα παιδιά μας, πρέπει να μάθουν, να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, με προσοχή. Το καλό και το κακό, ζει ανάμεσά μας, μέσα και έξω από την οθόνη του υπολογιστή μας… εμείς διαλέγουμε.

Αν αναζητήσετε στην Αγγλική γλώσσα, στη μηχανή αναζήτησης του Google.com, την φράση, «κρυφά μηνύματα σε κινούμενα παιδικά σχέδια», θα δείτε εικόνες, από αγαπημένες ιστορίες των παιδιών σας, από άλλη «σκοτεινή» οπτική γωνία…
Υπάρχουν εικόνες, που κρύβουν απρεπή μηνύματα και ανήθικες προτροπές, για τα παιδιά!

Ωστόσο, το διαδίκτυο και η περιήγηση σε αυτό, είναι όπως μία βόλτα σε μία άγνωστη πόλη και αυτό πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά μας. Στην πραγματική μας ζωή, δεν θα επισκεπτόμασταν κακόφημες γειτονιές και δεν θα συναναστρεφόμασταν αγνώστους και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και μέσω του υπολογιστή μας, ιδιαιτέρως στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, MySpace, Hi5 κλπ. Υπάρχουν δε αρκετοί τρόποι, για να αναγνωρίσει κανείς, ποιος κρύβεται πίσω από ένα email ή ένα profile.


Πρόσφατες μελέτες, αποδεικνύουν ότι τα παιδιά, που βλέπουν από μικρή ηλικία τηλεόραση, προφέρουν λιγότερες και αργότερα από τα άλλα, λέξεις και ολοκληρωμένες φράσεις. Άλλες πανεπιστημιακές μελέτες, έχουν αποδείξει, μέσω ερευνών σε πάρα πολλά παιδιά, ότι το διαδίκτυο και η γενικότερη χρήση των υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών οπτικό-ακουστικών μέσων, δημιουργεί μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά, δυσκολίες στην μελέτη και απομνημόνευση των μαθημάτων τους. Ωστόσο, η λειτουργία των ίδιων των συσκευών, όπως του ασύρματου διαδικτύου μέσα στο σπίτι ή η χρήση κινητού τηλεφώνου κλπ από τα παιδιά, είναι ίσως επικίνδυνα, για τη υγεία τους.


Υπάρχουν συμφέροντα, που ενώ έχουν γίνει μελέτες, για την χρήση της σημερινής τεχνολογίας, τα συμπεράσματα αυτών, δυστυχώς θα φανούνε με τον καιρό, στην νέα γενιά μας.

Κάθε γενιά, κάθε εποχή έχει τους κινδύνους της και χρειάζεται τις ανάλογες γνώσεις. Προσέχετε τα παιδιά σας. Ένα παιδί μόνο του στο δωμάτιό του, με έναν υπολογιστή, διατρέχει περισσότερους κινδύνους, από εκείνο, που γυρνά μόνο του στο σπίτι, από το φροντιστήριο.

Στο διαδίκτυο προσέχουμε τι διαβάζουμε, τις πηγές γνώσεων, τις σκοπιμότητες, τις αιρέσεις κλπ. Θέλει ωριμότητα και αντίληψη, από το παιδί, να ξεχωρίσει τα μηνύματα, που λαμβάνει από το διαδίκτυο, να μην συναναστραφεί επικίνδυνους αγνώστους, να μην του υποκλέψουν τα προσωπικά του στοιχεία ή να μην το διαπομπεύσουν, εγκλήματα της σύγχρονης εποχής μας.


Οι αρχές, τα πρότυπα, οι θρησκευτικές αρετές και αξίες, πρέπει να παρουσιάζονται στο παιδί, μέσα από την οικογένεια και από μικρή ηλικία, ώστε αργότερα να μπορεί, να διακρίνει στο διαδίκτυο, το σωστό και το λάθος.

Προσέχετε τους εαυτούς και τα παιδιά σας.
Τηλέφωνο Ιστοτόπου: 6945916927

Με εκτίμηση,
ΣΧΟΛΕΣ SELECTIKA ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ECDL ΤΡΙΠΟΛΗΣ
http://sholesselectika.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ, ΠΑΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;

ΣΧΟΛΕΣ SELECTIKA ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ECDL ΤΡΙΠΟΛΗΣ είπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝΕ ΚΛΠ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ:


ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

ΣΧΟΛΕΣ SELECTIKA ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ECDL ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Ωράριο Λειτουργίας: 09:00 - 21:00
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 39 Τρίπολη
Τ.Κ.: 22100 Ν. Αρκαδίας
Τηλέφωνο: 6945916927

© Blogger template-Modified by George P.2009 - Κατασκευές blogs και sites. Τηλ.6945916927 Greece.